AFI Technology

Visokokvalitetni proizvod, profesionalna usluga, koji je glavni dobavljač u ovoj oblasti.

Dom > Novosti > Sadržaj
Gimbali za GoPro i druge male kamere
- Aug 30, 2017 -


Male akcijske kamere poput GoPro5 / GoPro4 / GoPro3 + / GoPro3 su odličan izbor za svestranu izradu filmova na licu mesta. Ako ste ikada koristili GoPro, znate iz prve ruke da dobijanje kvalitetnog stabilnog video snimka može biti ogroman izazov, posebno kada pokušate da izvršite snimke kretanja kao što su snimanje prvog lica ili snimanje sa pokretne platforme poput kamiona ili motocikla.

图片1.png 

Ručni gimbal za vaš GoPro ne samo da će drastično poboljšati glatkoću vaših snimaka, već će vam omogućiti da dobijete mnogo više korisnih snimaka koji će u celosti poboljšati svoje video zapise i uhvatiti pažnju vaše publike!

图片6.png 

Stabilizacija GoPro-a najbolje se ostvaruje pomoću 3-osnog tipa gimbal-a. Umesto 2-osni gimbal, koji samo stabilizuje horizont i nagib kamere, 3-osni gimbal dodaje stabilnu stabilnost (žvakanje) što značajno poboljšava kretanje levo-desno u okvir, što daje vašim snimcima "kinematični" stil snimanja. Dodatak stabilizacije zakretnjavanja takođe pomaže u smanjenju efekta "roletne" koji GoPro ima tendenciju da ima i pomoći će u otklanjanju oštre leve i desne jarringa tokom snimanja.

Ručni gimbali su daleko najpopularniji oblik faktora GoPro gimbal-a. Jednostruka drška i mala veličina omogućavaju jednu ruku i omogućavaju vam da snimate sa tigrovih uglova. Za veštačke strelce koji traže dinamične akcijske snimke možete koristiti gimbal dok vozite biciklom, skejtbordom ili čak rolerama kako biste snimili neke stvarno velike snimke.

 

Ovde predstavljamo vruću 3-osnu ručnu gimbal   A5 za GoPro sportske kamere.

The   A5 3-Axis ručni gimbal     omogućava vam snimanje stabiliziranog, kvalitetnog video zapisa pomoću GoPro fotoaparata. Radi sa svim GoPro5 / GoPro4 / GoPro3 + / GoPro3 kamerama i takođe je kompatibilan sa drugim akcionim kamerama s sličnim veličinama.

Visoki frekventni motori bez četkica bez preciznosti, u kombinaciji sa visoko-frekvencijskim 200 Hz pozicionim enkoderima, osiguravaju visoke performanse stabilizacije iu najzahtevnijim uslovima.

A5 stabilizator za kamere selfie stick   Plug i play spremni za korištenje izvan kutije bez složenog postavljanja ili konfiguracije softvera. Možete prebacivati između 4 načina rada jednostavnim pritiskom na dugme režima koji se nalazi na dršci. Režimi rada omogućavaju vam brzo zaključavanje fotoaparata na osovini panela, naginjanja i osovine ili glatko pratite pokretanje ruku dok pegate i naginjate ručku.

图片3.png  

Takođe možete koristiti A5 naopako za nizak obrnut snimak ili ručno kontrolirati nagib kamere pomoću dugmadi za pomeranje gore / dole na dršci. Napajaju ga četiri punjiva litijum-jonska akumulatorska litijum-jonska baterija kapaciteta 3600mAh koja se takođe može koristiti za dopunu energije vašoj GoPro fotoaparatu pomoću priloženog punjača. Indikatorska lampica plave baterije na dršci prati preostali radni vek baterije koji vam dozvoljava da znate kada je vrijeme za punjenje baterija.

图片4.png  

Inverzni režim vam omogućava da koristite svoj gimbal naopako. Morate biti u režimu Heading & Tilt Follow pre nego što okrenete gimbal naopako. Ovaj režim je obrnuta verzija načina Heading & Tilt. Takođe možete zaključati nagib u inverznom režimu tako što ćete uneti u Heading Follow (1 klik). Pre nego što vratite poklopac gimbal-a u uspravno stanje, uverite se da prvo odaberete način za slanje i nagib.

图片7.png 

Karakteristike:

Bez složenog podešavanja

Može da napuni GoPro fotoaparat sa priloženim punjačem

Do 7 sati proširenog trajanja baterije

Kompatibilan sa GoPro LCD BacPac ili baterijom BacPac

Heading Follow, Heading Lock, Heading & Tilt Follow i Invert modovi

Podržava daljinsko upravljanje preko daljinskog eksternog uređaja (prodaje se zasebno)

Ručna kontrola nagiba i samo jedan taster

图片8.png

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Kočnice za male i velike DSLR kamere

I reflektujuće i DSLR kamere bez ogledala   postali su veoma popularni za snimanje video zapisa. Njihova kompaktna veličina, zamenjiva sočiva i poboljšani dizajn senzora omogućavaju veću pokretljivost dok se menjaju veoma kvalitetne slike. Postoji mnogo različitih gimbala dizajniranih oko DSLR fotoaparata, neki gimbali na tržištu su zapravo dizajnirani za specifične kamere, ali većina dslr gimbala   podesivo za različite tipove fotoaparata i sočiva do određene težine i ukupne dimenzije.

Tehnologija stabilizacije ovih velikih gimbala (i manjih gimnastičara) su se u poslednjem paru razvila izuzetno   godina od pojedinačnog IMU senzora zasnovane na kombinaciji mješovitog položaja kodera, više IMU senzora i čak dodavanja GPS stabilizacije. AFI VS-3SD je   primer ove evolucije je jedan od   prvi "pro-potrošački" gimbali koji dolaze na tržište   za veliki broj manjih DSLR fotoaparata.   图片9.png图片10.png

Ove godine za 201 7 , na tržištu će biti puno više opcija za DSLR i mini-DSLR tržište. U zavisnosti od vaše aplikacije i namjenjene upotrebe, vi ćete videti više svestranosti koji dolaze od ovih tipova gumenjaka, uključujući i mogućnost razmjene gimbala između više platformi kao što su " AFI " dizalice, kablovi kamere i čak mali i veliki multitori (drone).  

 

 

3. SmartPhone Gimbals

   Jedna od uzbudljivih   tipovi gimbala koji su nedavno na tržište dizajnirani su da stabilizuju vaš zajednički iPhone ili Android uređaj. Gumbovi za pametne telefone su vrlo novi za potrošačko tržište, ali se do sada pokazuju zaista velikim hitom zbog jednostavnosti korištenja za snimanje, uređivanje i dijeljenje video snimaka sa svojim pametnim telefonom. Neki pištolji za pametne telefone, poput SteadyFone3 iz Bestablecam-a, ne mogu samo da rukuju vašim telefonom, već se mogu koristiti i sa dodatkom za dodatnu opremu kako bi se stabilizovala i GoPro kamera.  

Gumbi za pametne telefone su odlični za dodavanje tog "cinematic" efekta na video snimke pametnog telefona. Jednostavan za korišćenje i veoma prenosiv, ove vrste gimbala su odlične za porodice, ali i za profesionalce u pokretu. Ovo je odlično za snimanje osnovnih video zapisa, kao što su projekcija šetnje ili bilo koje vrste turneje.  

Imati član porodice koji je mobilni telefon video buff, ali ne može zadržati kameru još uvijek za život od njih? Pa, smartphone gimbal je savršeno rešenje za njih i takođe predstavlja odličan poklon. Stvarajući filmski stvaraoci stvarno mogu stvoriti izvanredne snimke sa ovim gimnazijama.  

 

 

AFI Aluminijum ručni Gimbal V2 je najbolji izbor za mobilni pametni telefon.

 

图片11.png

 

 

 

4. Kako kreirati vremenske propuste sa GoPros-om, DSLR-om ili pametnim telefonima

https://youtu.be/LqkyKZsPfaI

Verovatno ste videli video snimke poput onog iznad koji kombinira fotografiju timelapse sa glatkim panom, što stvara stvarno kul efekat. Možda ste se čak i pitali: "kako napraviti panoramski video snimak vremena?" Pre mnogo godina bilo je teško napraviti ove snimke za snimanje vremena, ali danas nekoliko specijalnih alata omogućavaju nam da snimamo ove video snimke prilično lako i jeftino. Ovi video snimci sa vremenskim razmakom mogu se snimiti pomoću GoPro kamera ili DSLR-a u vremenskom režimu i dobro se isporučuju. Evo nekih od najboljih alata za kreiranje panoramskog video zapisa timelapse:

 

360 stepeni Rotirajuća panoramska glava za telefon fotoaparata Time Lapse Camera Mount AFI MRP01

Mini Panorama Selfie Robot   je blago. Uključuje glava panoramske glave, gopro adapter za montažu, držač za telefonski priključak, daljinski upravljač, zajedno vam pružaju najprikladnije i raznovrsnije načine snimanja. Pošto daljinski upravljač ima plavi zub koji je kompatibilan sa većinom sistema pametnih telefona, možete snimati na čak 2 razdaljine za ruke pomoću presa. Mala i lagana za nošenje, biće vam iznenađeno!

Karakteristike:

3 60 stepeni panoramske očne glave sa   Bežični panoramski daljinski upravljač

, savršeno za panoramsko snimanje

Kompatibilan za IOS i Android sistem

10 fotografija u drugom vremenu

1/4 "univerzalni zavrtanj

Dođite sa podesivim držačem telefona i adapterom

Kompatibilan sa GoPro / akcionim kamerama  
Pametni telefon i kamere  
Kompaktan i prenosiv  
Jednostavan za korištenje  
Može se koristiti samostalno ili na stativima ili klizačima  
Korisno za snimanje panorama i vremenski klizači  

 

图片12.png

 

Faktori koji treba uzeti u obzir pri izboru panonske glave stativa za timelapse

Podržana težina:   Ako planirate da koristite svoj novi timerapse tajmer sa samo GoPro-om onda verovatno neće biti zabrinutosti o težini. Ali ako nameravate da ga koristite sa većom DSLR kamerom, želite proveriti koliko je vaša kamera teška (uz pričvršćivanje objektiva) da biste bili sigurni da ćete biti u jasnom. Neki od ovih vremenskih tajmera mogu da prime kamere koje teže oko 4 kilograma, a druge imaju ograničenje težine od polovine.

Bez obzira da li dolaze sa pametnim telefonima:   Svi modeli ne rade i ako planirate da koristite svoj telefon za snimanje vremenskih intervala, želeli biste da budete sigurni da dobijete timelapse panner koji dolazi sa njim.

Bilo da se može pričvrstiti na stativ:   U mnogim slučajevima, možda ćete želeti da montirate timelapse panner na stativ, a zatim i fotoaparat na vrh montaže, kako biste osigurali stabilne snimke. Uverite se da bez obzira koja glava panela koja se nalazi u dnu ima standardnu rupicu za vijke u donjem dijelu tako da se može montirati na vrh stativa (to je svaki koji je naveden u ovom članku).